Χαμάκος - Ηλειακός Γύρος - Μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε κρασί

Άτομα

Η συνταγή είναι για 4-6 άτομα.

Υλικά

6 φιλέτα κοτόπουλου 175γραμμ. περίπου το ένα.

Μαρινάδα

  • 250ml ξηρό λευκό κρασί
  • 5 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μείγμα λαχανικών και μυρωδικών
  • 3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες

Περιγραφή

Διαφορετικές μαριναρινάδες, για να απογειώσουν γευστικά το κοτόπουλο σας. Είναι ωφέλιμη τροφή, χαμηλή σε λίπος και ταυτόχρονα πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.

Ετοιμασία

  1. Χαράζετε τα μπουτάκια.
  2. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι και τα βάζετε μέσα να μαριναριστούν.
  3. Τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο ψυγείο για 4-8 ώρες. Εάν δεν είναι τελείως σκεπασμένα από τη μαρινάδα, γυρίστε τα μερικές φορές, όσο βρίσκονται μέσα στο ψυγείο.
  4. Βγάζετε τα μπουτάκια από το ψυγείο και τα ψήνετε.

Πηγή: kotopoulaartas.gr